Furturi de oglinzi

 

 

Inscriptionare/ Sablare / Matuire     Oglinzi, Lunete, Geamuri laterale, Parbrize

Numărul maşinilor furate din Statele Unite a scăzut cu 17%, anul acesta, faţă de 2009, cea  mai mare scădere din ultimii şase ani, conform FBI. Citeşte mai jos care sunt cele mai furate maşini din SUA, dar şi din ţara noastră.  Conform organizaţiei non-profit care se ocupă de detectarea, prevenirea şi împiedicarea fraudelor din domeniul asigurărilor - National Insurance Crime Bureau, cea mai furată maşină din Statele Unite, anul trecut, a fost modelul Accord.

Numărul maşinilor furate din Statele Unite a scăzut cu 17%, anul acesta, faţă de 2009, cea  mai mare scădere din ultimii şase ani, conform FBI. Citeşte mai jos care sunt cele mai furate maşini din SUA, dar şi din ţara noastră.  
 

Care sunt cele mai furate maşini de la noi

Cea mai furata maşină, în 2009, în ţara noastră a fost Dacia, conform datelor Serviciului Furturi Auto al IGP. Dintre cele 1.407 maşini furate anul trecut, 873 au fost Dacia. Pe locurile următoare se află maşinile germane precum Volkswagen BMW, Mercedes şi Audi.


Conform organizaţiei non-profit care se ocupă de detectarea, prevenirea şi împiedicarea fraudelor din domeniul asigurărilor - National Insurance Crime Bureau, cea mai furată maşină din Statele Unite, anul trecut, a fost modelul Accord din anul 1994 al japonezilor de la Honda. A doua cea mai furată maşină este tot o Honda, modelul Civic, iar a treia este Toyota Camry.

 Anul trecut s-au furat însă mai puţine maşini peste Ocean, iar acest lucru se datorează operativităţii fortelor de ordine americane. De asemenea, cele mai noi modele auto vin echipate cu chei cu microcip. Acestea au rolul de-a transmite electronic informaţia necesară pornirii motorului. Fiecare cheie are un cod electronic diferit şi stabil care nu poate fi rescris când este pornit motorul autovehiculului.

Franck Scafidi de la National Insurance Crime Bureau a afirmat că un rol important în recuperarea maşinilor îl au şi sistemele OnStar şi LoJack, care utilizează tehnologia wireless pentru a urmări maşinile furate.

Maşinile germane şi piesele lor sunt la mare căutare şi de aceea majoritatea maşinilor furate sunt dezmebrate rapid iar piesele sunt aşezate pe rafturile parcurilor de dezmembrări.

Proprietarii de  maşini franceze sunt cei mai liniştiţi, mărci precum Citroen, Peugeot, Renault nu au prea mare căutare, hoţii ocolindu-le din lipsă de cerere.

 

Ce furăm din străinatate

De la începutul anului in curs şi până la această dată poliţiştii de frontieră români au depistat un număr de 116 autoturisme şi 16 automarfare, furate din străinătate. Cele mai căutate marci sunt BMW, Audi (pentru categoria de lux), respectiv Renault şi Fiat (pentru categoria mijlocie). În topul principalilor “furnizori” de maşini Italia conduce detaşat, fiind urmată de către Germania şi Ungaria.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române arată că în primele şase luni ale anului în curs oamenii legii au descoperit 153 autovehicule furate: 116 sunt autoturisme, 16 automarfare, 9 microbuze, 9 motociclete, respective 3 autoremorci.

Numărul autoturismelor declarate furate din străinătate şi depistate la frontieră, respectiv 116, a crescut de aproximativ 1,3 ori faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost descoperite numai 86 de autoturisme.

SURSA: NICB, CityNews, npr.org

 

Cele mai furate masini si accesorii , in Romania, in 2010

1. Dacia                 2. Bmw            3. Volkswagen    10. Dodge

4. Audi                  5. Mercedez     6. Daewoo

7. Porsche             8. Honda          9. Chevrolet

Cele mai multe furturi de oglinzi  (marcile cele  mai cautate)

BMW                       VW                  SEAT            AUDI           

SKODA                  OPEL            MERCEDES       DODGE

PORSCHE              FORD           RENAULT          HONDA